Monacor L-RAY/20001 510 779Ft. (27% áfával)

Öt csillagból 0 (0 értékelés alapján)
Az L-RAY/2000
az L-RAY/1000 továbbfejlesztett változata. A fejlesztés során jelentősen megnöveltük a rendszer valamennyi elemének teljesítményét, ezáltal tovább szélesítve használhatóságának körét. Ezt nagy teljesítményű D-osztályú erősítőkkel és nagyobb méretű, jóval nagyobb teljesítményű és jobb hatásfokú hangszórók alkalmazásával értük el. A nagy teljesítményű magnetosztatikus magassugárzók hangterelőtölcsérei közvetlenül egymás mellett helyezkednek el, ami jó kölcsönös akusztikai csatolást eredményez közöttük, növelve a hatásfokot. A nagy fontossággal bíró középfrekvenciák sugárzására kifejlesztett speciális 6,5"-os középsugárzók hangját az alsó középtartományban két további 6,5"-os mélyközépsugárzó is támogatja. A szubbasszussugárzóval való kiegészítés nélkül is erőteljes és dinamikus basszust két 12"-os nagykitérésű mélyhangszóró szolgáltatja. A hangsugárzó DSP-architektúrája, valamint könnyen és intuitívan kezelhető vezérlőszoftvere azonos az L-RAY/1000-ével, akárcsak masszív tartókerete, amely a függesztett és a földön álló használatot is lehetővé teszi. Az array-t alkotó hangsugárzók szöge 1°-os lépcsőkben állítható, pozíciójuk rögzítése gyorsan szerelhető golyós zárócsapokkal történik. A tartókeret révén lehetőség van az array-rész szubbasszussugárzó nélküli felfüggesztésére is.
Professzionális aktív PA line array hangsugárórendszer DSP-szoftveres vezérléssel, 3.400Wmax, 2.000Weff (1.000W + 1.000W)
 • Nagy teljesítményű line array hangsugárzórendszer 4db középmagas-hangsugárzóval és egy duplahangszórós mélysugárzóval
 • Tartókeret függesztett vagy földön álló használathoz
 • Az array-t alkotó hangsugárzók szöge 1°-os lépcsőkben állítható
 • Gyorsan és egyszerűen összeszerelhető a golyós zárócsapoknak köszönhetően
 • DSP-vezérelt, 2-utas, aktív rendszer D-osztályú erősítőkkel
 • A szoftver (amelynek minimális rendszerkövetelményei: PC Windows 98 vagy újabb operációs rendszerrel, CD-meghajtóval és USB-, RS-232- vagy RS-484-interfésszel) az alábbi funkciók programozását teszi lehetővé:
 • Parametrikus equalizer (6-sávos)
 • Szűrők (felül- vagy aluláteresztő, 36dB/okt. meredekségig, többféle karakterisztikával)
 • Bemeneti és kimeneti szintállítás
 • Kompresszor és limiter
 • Késleltető a két csatorna összekevert, monó jeléhez
 • Egyetlen RS-485-adatbuszról akár 10db L-RAY hangsugárzórendszer is vezérelhető. A külön rendelhető DA-70157 USB-RS-485-konverter segítségével egy USB-porttal rendelkező PC vagy notebook is ráköthető az L-RAY/2000 RS-485-portjára
 • A gyári beállítások bármikor előhívhatók a rendszer belső ROM-jából
 • NEUTRIK SPEAKON-kábellel együtt szállítjuk
 • POWERCON® 230V-os hálózati csatlakozóaljzattal (hálózati kábel, mint pl. az AAC-115P külön rendelhető hozzá)
 • A hangsugárzók masszív, strukturált bevonatú, nyírfa rétegelt lemez házainak elejét rács borítja
Az L-RAY/2000 egy nagyon magas szintű megoldás minden olyan PA-alkalmazáshoz, ahol a tökéletes hangzás és a terem tökéletes lefedése egyaránt elvárás. E hangsugárzórendszer előnyei különösen klubok és diszkók fix hangrendszereinek részeként és mobil színpadi alkalmazásokban való használatakor érvényesülnek. Nagyobb volumenű PA-alkalmazásokhoz több L-RAY hangsugárzó clusterben való használata ajánlott.
Csak szakember szerelheti fel! Kérjük, ügyeljen rá, hogy csak megfelelő szerelési anyagokat használjon a személyi és anyagi kockázat elkerülése érdekében.
SOUNDCHECK magazin 04/2014:
„Hogy meglássuk, élesben mire képes az L-RAY/2000, beüzemeltük a hamburgi Waagenbau klub egyik technorendezvényén. A kb. 500 fő befogadására képes klub Hamburg Altona negyedében van, egy vasúti sínek alatt található egykori óvóhelyen. A helyiség teljes egészében tégla borítású, és mennyezete az ilyen pincékre jellemző boltíves kiképzésű, aminél előnytelenebb akusztikai viszonyokat nehéz elképzelni. [...] ennek ellenére az L-RAY/2000 már az első néhány szám alatt mindenkit meggyőzőtt. Két 12"-os mélyhangszórója gond nélkül biztosította az ütemes nagydob hangjához oly nélkülözhetetlen <ütést>, szalagsugárzói selymesen adták vissza a láb- és lengőcintányérok hangját, és az electro house és techno műfajnál kritikus szintetizátorhangok is tisztán, precízen szóltak, anélkül, hogy fülcsengést okoztak volna. [...] a rendszer a kedvezőtlen akusztikai körülmények ellenére kiegyenlítetten, plasztikusan és homogénen szólt. A rendezvény szervezői maradéktalanul elégedettek voltak az eredménnyel, és alig akarták visszaadni az L-RAY/2000-et.”
+ Erőteljes és tiszta hangzás
+ Nagyon jó ár/érték arány
+ Vezérlőszoftver jár hozzá
 
tools4music magazin 05/2013:
„A MONACOR INTERNATIONAL IMG Stage Line L-RAY/2000 típusú PA-hangsugárzórendszere megérdemli a <professzionális />jelzőt. Az egyes részegységek minősége, az egyszerű és strapabíró csatlakozási megoldások, a tetszetős kidolgozás és végül, de nem utolsó sorban teljesítményéhez és hangminőségéhez mérten alacsony ára [...] egy külön kategóriát képviselnek. E rendszer ideális helyhezkötött alkalmazásokhoz, ugyanakkor rendkívül sokrétű felhasználást lehetővé tevő, variálható részegységei miatt a teljesen másfajta igényekkel rendelkező rendezvényszervező cégek számára is ajánlom. [...] ilyen egy komoly használati értékű PA-rendszer!
Ami kritikus észrevételeimet illeti, azok listája rövid: Jó volna, ha a rendszer részegységei, tehát a szatelitsugárzók és a szubbasszusláda külön is szerepelnének a termékpalettán [...] és ha az erősítő bekapcsolt állapotában egy zöld LED által életjelet adna magáról. Ezeket leszámítva viszont minden elismerésem!”
db:  
Összehasonlítás | Hozzáadás a kedvencekhez
Műszaki adatok
Átviteli tartomány 4020000 Hz
Erősítőteljesítmény 2000Weff (1000W + 1000W)
Max. teljesítmény 3400 W
Teljes harmonikus torzítás <0,1%
Rendszer line array
Mélyhangszóró 2db 30cmes (12") mélyhangszóró, 8db 17cmes (6,5") mélyközépsugárzó
Magassugárzó 4db magnetosztatikus hangszóró hangterelő tölcsérrel
Hangszórók száma 18
Érzékenység (1W/1m) 98 dB/W/m
Névleges maximális hangnyomás 125 dB
Megengedett körny. hőm. 040 °C
Tömeg 136 kg
Bemenetek XLR anya (110V, 30kΩ)
Kimenetek XLR párhuzamos kimenet
Egyéb jellemzők USB és RS232 interfész, valamint RS485 be és kimenetek DSP programozáshoz;, egy rendkívül könnyen használható, ugyana
Vélemények(0)

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.


Írja le saját véleményét

Kérjük, jelentkezzen be a vélemény írásához.